Penyesuaian Penjejakan Mata Elektromekanik Penjejakan Beg

- Jul 30, 2020-

Sistem pembetulan fotolistrik merujuk kepada operasi teknikal gegelung yang dihasilkan oleh pengeluar untuk memastikan sisi gegelung sentiasa kemas dan konsisten semasa proses penyemburan, pencetakan, penebukan, pelapisan, pemotongan atau penggulungan gegelung lain. Penggunaannya yang meluas telah membawa manfaat besar kepada industri. Mata elektrik pada mesin pembuat beg terbahagi kepada dua jenis: mata pembetulan elektrik dan mata elektrik kedudukan. Mata pembetulan elektrik terbahagi kepada dua jenis: LPC dan EPC. Sekarang kita menggunakan EPC. Komponen utama adalah pengawal, mata elektrik dan motor. Fungsi utama mata elektrik adalah merasakan perbezaan warna, dan pengawal adalah untuk mengawal putaran motor positif dan negatif. Kedudukan mata elektrik berbeza. Ia menggunakan mata elektrik untuk merasakan perbezaan warna dan panjang yang ditentukan oleh komputer untuk memastikan jumlah bahan yang dihantar. Oleh itu, untuk memastikan kualiti produk, kita perlu memastikan ketepatan mata elektrik terlebih dahulu.

Sekiranya standard dikeluarkan, periksa terlebih dahulu sama ada kepekaan mata elektrik ditetapkan. Apabila tanda warna bergerak di bawah mata elektrik, adakah lampu penunjuk padam dan menyala? Selain itu, anda boleh menukar antara pekerjaan hitam putih pada komputer umum. Cuba beralih. Ketiga, ukur sama ada jarak antara skala warna dan skala warna tetap, dan kadang-kadang percetakan tidak akan dicetak. Keempat, juga mungkin mata elektrik rosak. Ganti mata elektrik.

Di samping itu, beberapa warna lebih sukar diikuti, seperti kuning muda dan kuning. Sebilangan perbezaan warna sangat jelas pada mata kasar, tetapi mesin tersebut mungkin tidak dikenali. Pada masa ini, mungkin perlu mempertimbangkan untuk mengganti mata elektrik yang diimport. Sensitiviti dan resolusi lebih tinggi. .